Onze ruime accommodatie beschikt over de volgende goed onderhouden faciliteiten:

Binnen- en buitenboxen

Wij beschikken over mooie binnen- en buitenboxen. De afmetingen hiervan variëren. Elke box heeft een vorstvrij water- en voerbakje. Door dagelijks uit te mesten, op te strooien en te vegen blijven de boxen en het erf schoon.

Groepshuisvesting

Wij hebben een groepshuisvesting bestaande uit drie groepen. Elke groep heeft een eigen stroruimte, een verharde paddock met hooiruiven en een uitloop met gedraineerde zandbodem. De stroschuur is een potstal, waaruit dagelijks de mestballen worden verwijderd. Ook wordt dagelijks de mest van de paddocks en zandweiden gehaald.

De shetlanders en veulens staan in een aparte groep. Zij lopen zowel in de zomer als in de winter als één groep in de weide. In de wintermaanden staan ze in een paddock met een zanduitloop en is er kleine stro(pot)stal om te schuilen. In de paddock staat een hooiruif welke dagelijks wordt gevuld met vers hooi.

Naar boven  

Paddocks

Stal ’s-Gravenweg telt zes paddocks. Allen zijn voorzien van verharding en gedraineerde zandbodem. In elke paddock staan voldoende hooiruiven en vorstvrije waterbakjes. De ruiven zijn afgedekt met netten zodat de paarden gedoseerd kunnen eten. Tevens wordt hierdoor minder gemorst en blijft het hooi dus schoon. Doordat wij de paddocks goed onderhouden staan de paarden altijd op een droge bodem.

Buitenrijbaan 20 x 60

De 20×60 omheinde buitenrijbaan is voorzien van een bodem met een all-weather eb- en vloedsysteem. De baan is omringd door vier spiegels en is ’s avonds uitstekend verlicht. De bakrand is een hardhouten omheining van 1,50m hoog.

Binnenrijbaan 20 x 40

De 20×40 binnenrijbaan heeft eveneens een all-weather bodem met een eb- en vloedsysteem. Door gebruik te maken van lichtkoepels, ramen en windbreekgaas is er altijd frisse lucht en overdag voldoende natuurlijk licht in de bak.

Naar boven

Longeerkralen

Er zijn twee longeerkralen van 15m. Beide bodems zijn voorzien van een all-weather eb- en vloedsysteem en zijn omheind met een hardhouten rand.

Natural Horsemanship

Alle facetten van de paardensport kunnen bij ons worden beoefend. Zo beschikken we over een kraal voor ruiters die Natural Horsemanship beoefenen.

Spuit- en poetsplaatsen

Er zijn twee spuitplaatsen, een met koud en een met warm water (tegen betaling). Tevens zijn er twee overdekte poetsplaatsen. 

Naar boven

Zadelkasten

Bij iedere stalling hoort een grote zadelkast, een voerhokje en een dekenrek. In de kast kunt u twee zadels, voldoende tuigage en poetsspullen kwijt.

Trailerstalling

U kunt tegen vergoeding uw trailer bij ons stallen.

Grasland

Stal ’s-Gravenweg heeft ca. 34 ha. weiland. De paarden hebben dus voldoende ruimte om in de zomermaanden (van half mei tot half oktober) dag en nacht in het weiland te lopen. Ze worden dan in groepen verdeeld. Door de groepen regelmatig van weiden te wisselen hebben de paarden voldoende en kwalitatief goed gras te eten waaruit ze een volledige voeding kunnen halen. Mocht uw paard teveel eten dan kunt u hem/haar eventueel na het wisselen tijdelijk op de oude weide laten staan.

Het grasland wordt continue onderhouden, de grasmat wordt regelmatig vernieuwd waardoor de ontwatering van de weiden goed blijft en het weiland wordt ingezaaid met graszaadmengsels welke geschikt zijn voor paarden. Een groot deel van het ruwvoer komt van onze weilanden. Zo houden we zelf de controle over de kwaliteit van het ruwvoer.

De weidegang vindt jaarlijks begin mei plaats en is een prachtig, druk bezocht spektakel. Om de paarden te laten wennen aan het eten van gras hanteren we een overgangsperiode van twee weken voordat de paarden dag en nacht op het land staan. In die periode kunnen de paarden nog binnen worden gezet. Uiteraard is het voor mei al mogelijk om uw paard te laten wennen aan het eten van gras door hen bijvoorbeeld te laten voorgrazen in een van onze weiden.

Mocht u uw paard tijdens de weidegang toch volpension binnen willen zetten (boxpaarden) dan is dat (tegen een vergoeding) ook mogelijk. Tevens is het mogelijk om uw paard dag en/of nacht in een van de paddocks te laten staan.

 

 

Naar boven